Open atelier 16 – 17 mei 2015 – 13.00-17.00

Open atelier

zaterdag 16 en zondag 17 mei 2015

13.00 – 17.00

Graag nodigen we jullie uit om te komen kijken naar het nieuwste werk van Nieneke Lamme. In  haar atelier, in de achtertuin en rondom haar huis kun je genieten van diverse beelden in chamotte klei of brons.

Flyer Open dag

Godinnen

Nieneke heeft de afgelopen jaren veel gewerkt aan beelden van godinnen waarbij ze zich liet inspireren door kunst uit de oudheid.

In de steentijd vereerden de mensen de natuur en zagen de natuur als de Grote Godin. Uit haar schoot werd je geboren, zij bracht het leven voort. Er werden godinnen en vruchtbaarheidsbeeldjes gemaakt om moeder Aarde te eren en het leven te vieren.

De godinnen van Nieneke Lamme zijn volle vrouwen die het scheppende en het steeds terugkerende nieuwe leven symboliseren. Ze staan voor de goedheid en aanvaarding van het leven en de dood.

Koorhuys

Ook is het beeld te zien dat gemaakt is voor het Koorhuys van Paul Snoek. Binnenkort komt dit beeld te staan op de nieuwe locatie. Het is gemaakt in strakke vormen met lijnen die in elkaar overlopen en die Gotische bogen en interieurs van kerken verbeelden. Staande op een prachtige sokkel, gemaakt door Paul Anzion, staat het symbool voor het met elkaar zingen en genieten van muziek.

Jullie zijn meer dan welkom. Gewoon binnenlopen, de koffie staat klaar.