Expositie Elan keukens verlengd

Introductiecursussen

Sinds 13 april 2012 exposeert Nieneke Lamme beelden in klei en brons in de showroom van Elan Keukens & Koken in Baarn. De feestelijke opening werd gedaan door burgemeester Mark Roëll. De combinatie keukens en beelden is niet direct voor de hand liggend, maar blijkt prima te werken. De expositie toont een tiental geglazuurde godinnenbeelden, kinderkopjes en beelden van kinderen uit andere landen, geglazuurd of beschilderd.

De beelden staan tentoongesteld in de diverse keukens en geven samen een prachtige, rustige sfeer. Kleur en materiaal lijken wel op elkaar afgestemd. De vele bezoekers die zijn gaan kijken waren dan ook vol lof over de expositie. Inmiddels is besloten de expositie te verlengen tot en met zaterdag 30 juni.

Nieneke over haar expositie:

Ik begon er mee om beelden uit de oudheid na te maken, godinnen beeldjes, Venussen, Moeder Aarde, al die kleine beeldjes die het vrouwelijke vereren; de vruchtbaarheid, het moederschap. De beeldjes die ik namaakte zijn soms duizenden jaren oud en staan over de hele wereld in musea. Ik maakte allereerst de meest bekende na: de Venus van Willendorf. Enorme overdreven vrouwelijke vormen met heel kleine dunne armpjes en een onherkenbaar gezicht. Geweldig vind ik die. Ook kleine godinnen beeldjes uit de Balkan maakte ik na, met krassen in hun lijf, prachtig grafisch werk. En godinnen uit Turkije en Malta, juweeltjes om te zien. Deze ‘oefeningen’ staan ook tentoongesteld, al zijn ze niet te koop.
Na al die replica’s gemaakt te hebben begon ik mijn eigen godinnen te maken; vrouwelijke figuren die rust en aanvaarding van het leven en blijdschap over de kleine dingen uitstralen. Ik heb aan deze collectie twee jaar gewerkt en ik ben er best blij mee. Ik hoop dat nog veel mensen gaan kijken en er plezier aan beleven.

Behalve de beelden van chamotte zijn er op het buiten terras ook bronzen beelden te zien.
De expositie is nog te zien tot en met 30 juni 2012, bij Elan Keukens & Koken aan de Eemweg 29b, 3755 LC Eemnes / Baarn (A1 / afrit 11 direct naast de snelweg).
Openingstijden zijn van dinsdag t/m zaterdag van 10.00-17.00 uur.